Soulceremonies

Waar zijn ceremonies voor? Voor het bewust markeren van een moment. Bij geboorte, huwelijk, verjaardag en dood.
Ceremonies voor de seizoenen om ons bewust te maken van de kringloop van leven. Hoe alles met elkaar verbonden is en er niets op zichzelf staat. Ceremonies om het leven te vieren en te eren.
Ceremonies om te helen. Ons te verbinden met de plek waar we zijn, de aarde, het universum, de elementen en alles wat leeft om ons heen.

Healing drum ceremonies

Voel de trilling van de drum. Volg de drum. Je hoeft niet te denken, alleen maar te luisteren naar jezelf, je drum, je stem en de vrouwen om je heen. Je drumt voor jezelf en je drumt voor elkaar. We gaan samen door verschillende lagen. Je hoeft niet te begrijpen, voel alleen maar de trilling van onze drums en onze stemmen. Het opent, het begeleidt, het laat smelten, het trilt los. We doen het samen. Voor onszelf, voor elkaar en voor het collectief vrouwelijke.

We openen ceremonieel door het openen van de windrichtingen. Ieder spreekt haar intentie uit. Dan gaan we drummen en klanken. Het hoeft niet mooi te zijn. We volgen wat zich aandient. Drummen of klanken of stilte. Tot het eindigt. We trillen na. Dan sluiten we het veld weer. We delen waar we dankbaar voor zijn. En dan drinken we thee en eten wat voedends.

Het is helend om met vrouwen samen een ceremonie te beleven. Het is helend om te drummen en te klanken. Het is helend om ons te verbinden met de/onze natuur en met elkaar.