Mijke

Onderzoeken, ontdekken, op avontuur in mezelf. Ik hou van dieper kijken, doorgronden, tot de kern komen. En ik hou van spelen, spelen in het moment, improvisatie met alles wat er is.

Op 16 jarige leeftijd las ik dat toneelspelen je kon helpen om minder onzeker te zijn, dus nam ik theaterles en ging ik bij een amateurgroep spelen. Spelen is voor mij altijd een manier geweest om te transformeren, nieuwe kanten van mezelf te ontdekken. Om hier meer over te leren, ging ik dramatherapie studeren. Spelen en de psychologie van de mens. Als dramatheapeut ontdekte ik samen met clienten de kracht van spelen, van ander gedrag spelen, nieuwe kanten van jezelf ontdekken.

Vervolgens begon ik toen ik 25 was mijn eigen bedrijf als trainingsactrice. Ging spelen in het moment en leerde helder te krijgen wat er in interactie gebeurde. Ik ontdekte dat ik vanuit het spelen antwoorden vond voor situaties waar niemand raad mee wist. Ik vond de weg om vanuit het diepste van mijzelf contact te maken met het grotere geheel en van daaruit met de ander. Verbinding met bewustzijn.

Op mijn 33ste kwam ik als improvisatie actrice bij een terugspeeltheatergroep, daarin verdiepte mijn proces zich. Ik ontdekte dat hoe meer ik in mezelf bevrijdde, hoe meer ik bevrijdend voor anderen kon spelen. Hoe meer ik mijn eigen schaduw en donkere kanten aankeek en in het licht bracht, hoe meer ik aan het licht kan spelen voor anderen. Niets menselijks is ons vreemd. Ik merkte op een gegeven moment dat ik me echter voelde op het podium dan in mijn echte leven. Dit fascineerde me. Ik begreep dat het kwam doordat op het podium, in improvisatie, alles er helemaal mag zijn. Er is ruimte voor alle gevoelens en emoties, niets hoeft onderdrukt, sterker nog het is de bedoeling het te laten zien op het podium.

Nu met zo’n 20 jaar ervaring speel en train ik vanuit het diepst van mijn ziel. Voor mensen die op dat niveau geraakt willen worden, verlangen naar meer verbinding met wie ze werkelijk zijn. Vanuit spel heb ik de weg naar de ziel gevonden en ik neem je graag mee op reis. Dat we weer mogen spelen, ontdekken, met plezier, echt mogen zijn wie we zijn, vrij. Soulplay.

✨Daarnaast hou ik zielsveel van mijn man Frank en mijn dochter Yara.

✨Lees ik graag zelfhulpboeken, waarvan ik de oefeningen zoveel mogelijk doe om te voelen wat werkt.

✨Hou ik van vechtsporten, zoals Japans zwaardvechten en boksen. Of ik doe online fitness programma’s die ik lekker thuis kan doen.

✨Hou ik van lekker eten, liefs biologisch en regelmatig vegan.

✨Douche ik de laatste halve minuut koud volgens Wim Hof Methode, wat ik mezelf nooit zag doen.

✨Hou ik enorm van hiphop, maar ook van klassiek, soul en flamenco.

✨Ben ik in ons kleine tuintje in de Rivierenbuurt in Amsterdam een moestuin begonnen.

“Indrukwekkend. Knap hoe je met weinig woorden een gevoel neer kunt zetten. Het heeft me geraakt.” Janneke

“Mijke, heel intiem en sterk tegelijk.” Tom

“Mijke, prachtig, deze wijsheid van de ziel, uitgedrukt in jouw spel, muziek en zang.” Marijke

“Dankjewel voor deze voorstelling. De stilte, je mimiek, heel bijzonder.”